Net Alem Forumları
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Net Alem Forumları

Hoşgeldiniz, Misafir.
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 0


 
Kayıt OlAnasayfaAjandaLatest imagesAramaGiriş yap

 

 Metin 2 Karakter Özellikleri

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
By BT
Site SahibiSite Sahibi
By BT


Mesaj Sayısı : 16
Yaş : 31
Nerden : Torul
Meslek : Ögrenci
Hobiler : Web Meb
Kayıt tarihi : 07/09/08

Metin 2 Karakter Özellikleri Empty
MesajKonu: Metin 2 Karakter Özellikleri   Metin 2 Karakter Özellikleri EmptySalı Eyl. 09, 2008 11:39 am

Metin2 de karakter seçimi konusunu anlatmadan önce 4 küçük kavram hakkında kısa bilgi vermek gerek İntelligent (İnt) : Akıl Gücü manasına gelir. “Sp” yani bildiğimiz adı ile Mana
Strengt(Str) Kaba Kuvvet demektir.
Dextrity : Yetenek, Esneklik, Çeviklik kavramlarını ifade eder
Vitality : Can, Hayat Enerjisi yani bildiğimiz adı ile “Hp”Şimdi Metin2 de seçebileceğimiz karakterleri ve özelliklerini tanıyalım. Hızlı level (lvl) atlamak için skill dağılımlarını iyi yapmak gerekli Skill dağılımlarını iyi yapmak için ise karakterleri tanımak gerekli. Düz mantık ile öncelikle hızlı level atlamak için karakterleri çok iyi tanımamız gerekmekte.

Warrior (Savaşçı)



Eğer karakteriniz savaşçı ise kesinlikle int.’e puan(skill) vermeyin. Bol Bol Sp ye puan verin. Str kadar önemli olmasa da savaşçı (Warrior) İçin Dex puanı da önemlidir o yuzden dağıtımı yaparken Dex’i göz ardı etmeyin.VIT nasıl egitildiginize baglidir. Eger tek başınıza egitiliyorsanız daha az savunmaya ihtiyacınız var, dolayısıyla daha az VIT eklenir.Benim önerim ilk başta tamamen Str’ye sonra 20-50 Vit daha sonra ise Dex’e puan vermeniz yönünde

Beden: Her yeteneği burada belirtilen sırasıyla eğitin. aura of sword, sword spin, dash/3-way cut/berserk.

Ruh: Hayalet vuruşu, şiddetli saldırı, şaşırtma, kılıç vuruşu, güçlü beden. (Güçlü beden seviye ilerlemede yararlıdır, fakat oyunun ilerleyen aşamalarında önemini yitiriyor.)


Ninja



Savaşçıda olduğu gibi Ninja da intelligent (int)’a ihtiyaç duymaz.

Ninja karakterinizi geliştirirken benim önerim öncelikle tamamen Dextrity’e yüklenmeniz. daha sonra Birazcık Vitality ve daha sonra da Str ye yükleninÖncelikle geliştirmenizi tavsiye ettiğim yetenekler ise
Bıçak için: Döner Bıçak, pusu, hızlı saldırı, zehirli bulut/gizlenmekYay için: Zehirli ok, ateşli ok, tekrarlı ok atışı, ok yağmuru, tüy yürüyüşü (eger hız istiyorsanız, master tüy yürüyüşü) :

Ok Becerili (Yay Kullanan) Ninja :Ok becerisine sahip olan bir ninja kullanmak çok ta avantajlı değil. Öncelikle gelişimi oldukça yavaş ve Metin2 de düşmana ne kadar yakınsak vuruş etkimizde o kadar artıyor. Fakat Vuruş gücü oldukça yüksek Ama eğer okçu konusunda kararlı iseniz iyi bir karakter oluşturmak için çok uğraşmanız gerekecek. Şunuda belirtmeliyim ki ok ile düşman öldürebilmenin en etkili yolu zehirli ok kullanmak.


Ok Becerili (Yay kullanan) Ninjanın Avantajları: Yukarıda da belirttiğim gibi okçu ninjanın vuruş gücü çok yüksek,Ayrıca oynaması da çok eğlenceli. Savaşlarda destek vermek için ideal. Takımlar için en çok aranan eleman.

Ok Becerili (Yay kullanan) Ninjanın Becerileri:
Tekrarlanan Atış: Bu beceri size, hedefe dogru aynı anda bir çok ok atışı yapmanıza imkan verecektir. Belirtilen hasar, tek bir ok ile yapabileceginiz hasar miktarı olmayıp, tüm okların birlikte verecekleri hasara işarettir. Bu beceri pvp için iyidir ve büyük yaratıkları öldürmek için yararlıdır. Bu beceriyi kullanma aralıgı çok uzun degildir (15 saniye), dolayısıyla bu beceriyi sıkça kullanmanız söz konusu olabilecektir.Ateşli Ok: Okunuz ateşlenecek ve rakibe saplanacaktır. Vurulan rakip etrafında küçük bir etki alanı oluşturacak ve onu çevreleyen diger düşmanlar da oktan daha küçük derecede etkilenecektir. Bu büyü 180 derecelik bir alan açıgı için etkili olabilmektedir. Bu beceriyi kullanma aralıgı biraz daha fazladır (25 saniye), fakat buna degerdir.Zehirli Ok: Okunuz zehir ile vuracaktır ve etrafınızdaki rakipleri etkileyecektir. Bu, ateşli oktan daha geniş bir alanı etkisi altına almaktadır, fakat daha az hasara sebebiyet vermektedir. Bu büyünün en büyük özelligi, düşmanı yere devirebilen tek yetenek oluşudur. Bu size, iksir almak için zaman kazandırmaktadır. Bu beceriyi kullanma aralıgı ateşli ok ile aynıdır (25 saniye).

Ok Yagmuru: Ok yagmuru, birden fazla oku birden fazla düşman üzerine fırlatmaktır. Bu becerinin verdigi hasar oldukça büyüktür, falkat maalesef kontrol edilebilir degildir. Farklı yaratık gruplarına bu yetenegi kullanarak ok fırlatabilirsiniz, fakat yine de çok kısa bir süre içinde o grup yaratık tarafından kendinizi çevrelenmiş bulacaksınız. 1inci Seviyede 2 ok fırlatabileceksiniz. M5 Seviyesinde veya o civarda 7 ok fırlatabileceksiniz. Bu beceri çok kullanışlı olmamakla birlikte, yine de yaratıkları kendinize veya grubunuza dogru çekmek için yararlıdır. Bu yetengi kullanabilme aralıgı diger yeteneklere oranla daha düşüktür. (12 saniye).

Hafif Adım: Bu beceri size yürüme hızı ve güzel bir görüntü efekti saglamaktadır. Fakat bu becerinin puanları deger mi? Bu sorunun cevabı tamamen size kalmış, çünkü hızlı koşmayı, fazla hasara tercih etmeniz gerekecektir.

Ok Becerili (Yay kullanan) Ninjanın Beceri Gelişimi:
Hafif adım dışındaki herşeye puan vermenizi öneririm Ateşli ok ve Zehirli ok kullanımına yüklenin.


Statların Ok Becerili (Yay kullanan) Ninjanın Gelişimine Katkısı:
STR: Hasarı yükseltmektedir, yayınızla birlikte çalışmaktadır.
DEX: Hem hasar, hem de kaçma oranınızı yükseltmektedir. Bunlar da savunmanızı etkilemekte.
CON: Savunmanızı ve hayat puanlarınızı yükseltmektedir.
INT: büyü puanlarınızı yükseltmektedir, büyü hasarı ve büyü savunmayı yükseltmektedir.
DR: Hasara dayanıklılıktır. Bu savunmayı da etkilemektedir. Ne yazıkki bunun hakkında çok bilgi yok, vuruş yaptığınız zaman hasarın düştüğünü göreceksiniz. Fakat bu, karakterinizin düşman saldırılarından kaçabilecek nitelikte kılmaz.

Ninja İçin Eşya ve Donanım Seçimi:
Eşyalar hızlı level atlamak ve karakter geliştirmek için çok etkilidir. Eşyalarınızı öncelikle +4 seviyesine getirin. +4 seviyesine kadar eşya gelişimi çok para gerektirmez. paranız olduğu sürece bir eşyanın seviyesini ne kadar yükseltirseniz o kadar iyi. Size önerim öncelikle aşağıdaki eşyalar üzerinde durun

* Abanoz küpe +7 veya daha fazla. Bunlar yüksek g ç ve yüksek saglıkla ihtiyaç duydugunuz eşyalardır.
* Boynuz yayı +7 veya daha yüksek.
* Hayat puanı bonusu olan silahlar. Bunlar savaşçının eşyaları kadar pahalı degildir. Bu silahları en azından +4 yapın.
* Hasar becerisinin zamanını azaltan eşyalar. Bu becerinizi kullanmak için ne kadar az zaman aralıgı beklemek zorunda olursanız o kadar yüksek hasar verebilirsiniz.
* Hız eşyaları. Bir ok becerili ninja için hız sıb derece önemlidir. Çünkü bu ninja bir avcıdır. +15 ve +30 saldırı hızı olan oklar arasında çok büyük fark vardır. Saldırı hızı ne kadar düşük ise, o kadar çok hasar verilmektedir. Bu hasar verme yeteneginizi etkileyecektir. Fakat, eger saldırı hızında bonus bulursanız, bunun da size zararı dokunmayacak.Okçu Ninja Önerileri : 1. Tüm beceriler için birer puan verilmelidir. Nova Zehri seçiminize tabidir. Kullanımı ve etkisi son derece tartışmalıdır.
2. Azami Hayalet Saldırısı – Küçük yer kapsamında son derece öldürücü zarar veren tek bir saldırıdır.
3. Azami Tekrarlanan Atış – Önünüzdeki düşmanları sürekli olarak saldırmaktadır. Bir kaçış aracı olarak kullanılır ve zehirleme fırsatı verir.
4. Azamı Hızlı Saldırı – Yaratıklara zarar verme amaçlı hızlı yaklaşıp saldırı imkanı verir.

Neden Hayalet Saldırı İlk Önce İncelenmiştir?

Hayalet saldırı en kolay olanı ve tek bir vuruşta en çok zarar verebilen olan yeteneğinizdir.

Neden Hızlı Saldırı Yerine Tekrarlanan Atış?

Tekrarlanan Atış üzerinde master düzeyine ulaşmak için zamanlama ve beceri çok önemlidir. Tekrarlanan atış, hızlı saldırıdan çok daha fazla zarar vermektedir (750 hasar civarında). Buna ek olarak, tekrarlanan atış dar durumlarda çok işinize yarayacaktır, özellikle kaçış için kullanacağınız becerilerden biridir. Bu da STR/DEX’in yükseltilmesi için idealdir.

Seviye Kılavuzu
Bu kılavuzlar aslında son derece gereksizdir, çünkü seviye atlama görevleri zaten otomatik olarak seviyenizi güncellemektedir. İpucu: Eger avlamak zorunda olduğunuz yaratığı bulamıyor iseniz, görev menüsüne tekrar dönün ve göreve tıklayın. Görev ayrıntılarını görmek istediğinizi söyleyin, karşınıza küçük bir harita açılacaktır. Bu küçük haritada, yanıp sönen noktalar olacaktır, bu noktalar ilgili yaratığın yerini tam olarak göstermektedir.

1-5 arası Seviyeler : Vahşi köpekler, Aç Vahşi Köpekler, Kurtlar, Mavi Kurtlar, Domuzlar – Bu yaratıklar başladıgınız şehrin etraflarında bulunmaktadır. Üzüntülü Metin.

5-10 arası Seviyeler: Kırmızı Yaban Domuzlar, Gri Kurtlar, Ayılar
İpucu: Alfa Gri Kurtlar Gri Kurtlar degildir. Muharebe Metini, Üzüntülü Metin.

10 – 15 arası Seviyeler: Ayılar, Kaplanlar, Gri Kurtlar, Boz Ayılar. Savaş Metini

15 – 20 arası Seviyeler: Boz Aylar, Kaplanlar, Alfa Gri Kurtlar, Muharebe Metini, Savaş Metini

20 – 25 arası Seviyeler : Beyaz Yeminli, Beyaz Kaplanlar, Siyah Metin, Hırs Metini, Muharebe Metin

25 ve üstü Seviyelerde artık nereye gitmeniz gerektiğini biliyor olacaksınız.

Hangi Eşya nereden düşebilir?

Vahşi Okçular ve Generaller Dolunay Kılıcını düşürürler. Ayrıca vahşi okçu ve generaller arasında görülen Hayvani Uzman ve okçular da bu eşyayı düşürebilmektedir.

Nula Vadisinde bulunan orklardan biri (siyah olanı değil) Siyah Yaprak Hançerini düşürmüştür. Bunu elde etmek için birden daha fazla ork grubu ile savaşmanız gerekmektedir.

Esrarengiz Arahan Savaşçıları Kızıl Demir Bıçagını (RIB), ki bu silah ninjalar tarafından kullanılamamaktadır, fakat belirtilen yaratıklarla 30uncu seviyelerde savaşacağınız için belirtilmiştir, düşürürler. Bu bıçagı satabilirsiniz.

Tüm Lanetli Hayvanlar 30 seviye nadir bulunan silahları düşürmeleri gerekiyor. Bunlar Siyah Yaprak Hançeri, Kızıl Demir Bıçagını, Dolunay Kılıcını veya Sonbahar Yelpazesini düşürmelidirler.


Sura



Oncelikle kafa karıştıran hp-sp-dex-int falan açıklamaya çalışacağım.

HP : Yaşam gücü ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur.

VIT : Büyü gücü mavi çubuk. ( Vitality ) Eski RPG oyuncuları bilirler MANA diye tabir ederdik. Bu bittimi ölmezsiniz ama dolana kadar büyü yeteneklerinizi kullanamazsınız.

SP : Vuruş gücü ( Strenght Power ) ne kadar yüksek olursa silahınızla o kadar can götürürsünüz.

DEX : Hız-çeviklik . Ne kadar yüksek olursa o kadar fazla hareket kabiliyeti ve silahlı saldırı hızına kavusursunuz…

Yani, savascı veya büyücü bütün SURA ların bunların hepsine ihtiyacı var. Bence uygun üst seviyedeki bir karakterin stat dağılımı şöyle olmalıdır :

Sura İçin Stat Dağılımı (Metin2)

HP : 95
VIT : 70
SP : 95
DEX : 90

Stat puanları nereye kadar yükseltmeye izin veriyor bilmiyorum ama benim öngördüğüm ortalama yaklaşık böyle


Şaman




Şaman Büyülü Sura ile benzerlikler gösterir, STR’ye ihtiyaç duymaz.

Öneri: Tam INT ve VIT, daha sonra DEX.

Şaman’ın öncelikli görevi savaşmak degildir , Şamanların görevleri diğer birimleri güçlendirmektir. O nedenle, çok yüksek HP gereklidir.

Ejderha: ejderha, destek, yansıtma, ejderha kükremesi, ateş eden ejderha; veya ejderha, ejderha kükremesi, ateş eden ejderha, uçan ugur, destek.

İyileştirme: sürat, yıldırım atmak, ışık toplamak, ışık pençesi, iyileştirme.

Seçtiğiniz karakterin özellikleri hızlı level (lwl) atlamak ve hızlı bir şekilde ilerlemek için çok önemli umarım yazdıklarımın faydası olmuştur.

PunisherBT
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
serseri41
Üye
Üye
serseri41


Mesaj Sayısı : 113
Yaş : 28
Nerden : Kocaeli / İzmiT
Meslek : öqRenCi
Hobiler : Msn / FutboL /Mp3
Kayıt tarihi : 07/09/08

Metin 2 Karakter Özellikleri Empty
MesajKonu: Geri: Metin 2 Karakter Özellikleri   Metin 2 Karakter Özellikleri EmptySalı Eyl. 09, 2008 8:28 pm

SaoLL KaRdeSim
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Metin 2 Karakter Özellikleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Metin 2 Para Hilesi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Net Alem Forumları :: .:: Oyunlar.:: :: Oyun Hileleri-
Buraya geçin: